Bezoek aan Bromo: 2 dagen, 1 nacht per vliegtuig vanuit Jakarta

De meest efficiënte manier om Bromo vanuit Jakarta te bereiken, is per vliegtuig. Neem een vlucht naar Surabaya, de dichtstbijzijnde luchthaven bij de Bromo-vulkaan. De vlucht duurt ongeveer 2 uur naar Juanda - Surabaya, de dichtstbijzijnde luchthaven bij de Mt. Bromo. Voor degenen met beperkte tijd in Indonesië biedt deze tour de beste optie om de Bromo-vulkaan te bezoeken.

ITINERARY

Dag 01. Jakarta - Vlucht naar Surabaya - Madakaripura-watervallen - Cemara Lawang

Je wordt opgehaald bij je hotel of op de internationale luchthaven Juanda Surabaya. In ongeveer drie uur bereik je de Madakaripura-watervallen, een geweldige plek om te verfrissen en de natuur te ervaren, wees klaar om nat te worden! Als we nog tijd hebben, maken we een lichte trektocht, bezoeken we het lokale leven en genieten we van het adembenemende landschap en de zonsondergang met uitzicht op de Mt. Bromo. Terug naar je hotel om uit te rusten voor het programma van de volgende dag.

Overnachting in: The Joglo Kecombrang  Bromo

Dag 02. Mount Bromo zonsopgangstour per jeep - Vlucht van Surabaya naar Jakarta

Je moet vroeg in de ochtend opstaan, omdat de zon ook vroeg opkomt. Om 03.00 uur 's ochtends is het een uitstekend moment om een kopje koffie of thee te drinken. Vervolgens vertrek je voor een rit van 40 minuten naar Mt. Pananjakan. Mt. Pananjakan is het hoogste uitkijkpunt in de omgeving om de zonsopgang te zien. De weersomstandigheden bepalen de kleurzee die je zult zien. Zodra de zon je heeft opgewarmd - het is koud boven, tussen 0 en 10 ºC - ontmoet je weer je chauffeur. Het is tijd om de opvallende vulkaan zelf, Mt. Bromo, te bezoeken. Je steekt de Zandzee over (stop als je wilt). Het laatste deel naar de krater moet je lopen. Het duurt ongeveer 45 minuten om de kraterrand van Bromo te bereiken. Kijk in de krater, geniet van de omgeving en adem de ochtendfrisheid in. Neem je tijd. Eenmaal terug bij je jeep, keer je terug naar je hotel om te ontbijten en uit te checken. Daarna vervolgen we onze reis om je af te zetten op de luchthaven van Surabaya voor je vlucht naar Jakarta.

Vluchtinformatie:

Jakarta - Surabaya met Citylink vertrekt om 08.10 uur en arriveert om 09.40 uur Surabaya - Jakarta met Garuda Indonesia vertrekt om 16.00 uur en arriveert om 17.40 uur Opmerking: Schema's en vluchtnamen kunnen op elk moment worden gewijzigd op basis van beschikbaarheid.